11 مرداد 1394 - 6:54
شناسه خبر: 2984
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع گلوکز و نشاسته اعلام کرد:
تیرخلاص به صنایع غذایی با افزایش تعرفه واردات گندم
عضو اصلی هیات مدیره انجمن صنفی و صنعتی صنایع گلوکز و نشاسته وضع تعرفه 150 تومانی بر گندم را تیر خلاصی به این صنعت خواند.
قاسم هدایان، عضو اصلی هیات مدیره و خزانه دار انجمن صنفی و صنعتی صنایع گلوکز و نشاسته، در گفت و گو با خبرنگار کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، اظهار کرد: افزایش قیمت دستوری که در کشورمان برای محصولات کشاورزی نظیر گندم اعمال می شود در قیاس با قیمت محصولات خارجی هزینه ای بیشتر دارد.
وی افزود: ما به راحتی می توانیم گندم را با دلار مبادله ای وارد کنیم. به این طریق در کارخانه آرد، قیمت گندم با احتساب کرایه و تمام هزینه ها معادل 950 تومان می شود. اگر بخواهیم محصولی را صادر کنیم باید در مقایسه با واردات قیمت آن را تعیین کنم نه بر اساس نرخ داخلی؛ با این کار صادرات را کنار می گذاریم.
هدایان ادامه داد: با توجه به رکودی که وجود دارد، تولید داخل دچار مشکل می شود و کاهش می یابد. باتوجه به اینکه قیمت ذرت رو به کاهش بوده و ما هم از ذرت نشاسته می گیریم و هم از گندم نمی توانیم با افزایش نرخ گندم، قیمت محصولات را هم افزایش دهیم. بنابراین بین ذرت و گندم اختلاف ایجاد می شود و ما که از گندم نشاسته تولید می کنیم به نقطه ضرر می رسیم. تیر خلاصی را هم با وضع 150 تومان تعرفه به ما زده اند و با این وضع ما اصلا قادر به ادامه کار نیستیم.
هدایان در پاسخ به این سوال که درصورت تصویب افزایش نرخ 6 درصدی برخی کالاهای اساسی، این مشکل حل می شود، گفت: سازمان غله اعلام کرده است گندم آزاد برای فروش هزار و 225 تومان است، درصورتی که قیمت آزاد گندم تا هفته گذشته 980 تومان بوده است؛ این، 25 درصد افزایش قیمت است نه شش درصد. امکان این افزایش قیمت شش درصدی هم وجود ندارد، چراکه متقاضی محصول نمی تواند این هزینه را بپردازد.
وی تاکید کرد: نشاسته در صنایع غذایی و غیر غذایی مصرف می شود، شکلات اگر شش درصد افزایش پیدا کند، باید از خود بپرسیم آیا قدرت خرید مردم ما تا این حد افزایش پیدا کرده که بتوانند این کالا را تهیه کنند؟ متاسفانه این کار منجر به تعطیلی و رکود در صنایع می شود.